Tropische Palmen via de webshop kopen

Published Jun 02, 21
6 min read

Chamaerops? vind het hier

Gepubliceerd op 7 mei 2018 Palmbomen worden steeds populairder. De meeste soorten komen voor in de tropen, subtropen en het gebied rondom de Middellandse Zee. Er bestaat ook een winterharde soort van de palmboom die van origine aan de rand van het Himalaya gebergte groeit. Deze palm Trachycarpus fortunei, (Chinese waaierpalm) en ook Trachycarpus wagnerianus (wagnerpalm) kunnen zonder problemen temperaturen verdragen tot -15ºC.

Alle palmsoorten zijn daarnaast ook geschikt om in potten te groeien. Palmen hebben geen warm klimaat nodig om te groeien, ze groeien juist in koel en vochtig weer. Veel vocht en een lichte plek in de zon of halfschaduw is ideaal voor palmen. Laat de pot niet uitdrogen, dus geef regelmatig water.

Geef palmen in pot en in de volle grond elk voorjaar een langzaam werkende meststof, zo zullen ze optimaal gaan groeien. Als je palmen gaat verpotten, gebruik dan speciale palmengrond (wagnerianus). Zorg voor een goede afwatering dus breng onderin de pot een laag kleikorrels aan. Zorg voor een gat onderin de pot, zodat overtollig water weg kan lopen.

Winterharde Palm? vind het hierWoestijnroos Kopen? Kijk op de website

Zet ze ’s winters op een koele lichte en vorstvrije plek waar de temperatuur constant is. Zorg dat de kluit niet uitdroogt (roebelenii palm). Palmen die buiten blijven, in de volle grond of in pot, moeten worden ingepakt. Dit kan met speciaal winterdoek en evt. warmtekabels - adenium woestijnroos. Als palmen na de winter weer naar buiten gaan, laat ze dan geleidelijk aan de zon, zodat hun bladeren niet verbranden.

Yucca Planten? Klik hier voor meer info

Linnaeus noemde de palm de koningin van het plantenrijk en wie droomt er niet van een tuin met palmbomen erin? En wist u dat Nederlanders door hun koloniale aanwezigheid in het Verre Oosten een belangrijke impuls hebben gegeven over de kennis over de koningin van het plantenrijk, de palm. yucca rostrata. Maar u moet zich toch wel enige moeite getroosten om palmbomen levend terug te zien in het voorjaar, strenge winters doen veel palmen sneuvelen, door vooral slechte voorlichting: "Deze palmboom is winterhard," Dat kunt u maar beter niet geloven, want alleen in zachte winters zijn sommige palmbomen een beetje "winterhard" (yucca's).

Palmen hebben een hekel aan verpoten. Het duurt zeker twee tot vijf jaar voordat de palm lekker begint te groeien. In die eerste jaren is de palm het meest gevoelig voor invloeden van buiten, dus vooral onze winters doen aanslagen op het leven van de palmen! Het is niet alleen de temperatuur die een rol speelt bij het overleven van een subtropische plant.

De meeste planten zijn zaailingen en van exemplaar tot exemplaar kan de winterhardheid verschillen. Dit hangt bijvoorbeeld af van de plaats waar de zaden verzameld zijn (winterharde palmbomen). Planten die op hoog gelegen plaatsen groeien, zijn beter winterhard dan exemplaren uit lager gelegen gebieden. Verder zullen alle zaden verschillende eigenschappen hebben, dus zelfs zaden van een en dezelfde boom zullen verschillen in winterhardheid.

Musa Basjoo? Klik hier voor meer infoWinterharde Palmboom? Kijk op deze website

Want als de boom zich niet helemaal happy voelt zal hij gevoeliger zijn voor kou en vocht. Niet alle delen van de plant zijn even gevoelig voor vorst, maar de zwakste schakel is bepalend voor het al dan niet overleven - tropische palmen. Bij de meeste planten zijn dat de wortels de zwakste schakel.

Winterharde Yucca? lees verder

De palm heeft geen bladknoppen maar een groeipunt, die in tact moet blijven. tropische planten. Bevriest deze dan is de palm ten dode opgeschreven! Is de groeipunt aangetast dan is het zeer gevoelig voor schimmel en de schimmel geeft de genadeslag. Het is verstandig de plant na een vorstperiode in te spuiten met een (koper) fungicide (b.

Bananenplanten? lees verderMacarthurii? Kijk op de website


Sulphon of Baycor). De bladeren kunnen daarentegen geheel bevroren raken en afsterven (��n overlevend blad zou wel gunstiger zijn), maar als de groeipunt in leven blijft dan loopt de palm weer uit - trachycarpus. Voorkomen is echter beter dan genezen: Zie onderstaande Trachycarpussen voorzien van een trechter boven het groeipunt. De trechter is over de groeispeer heen geschoven, een paar bladeren zijn bij elkaar gebonden met tape om de trechter niet naar boven te laten schieten.

Het kan zelfs zijn dat er een aantal bladeren mooi groen zijn gebleven, maar dat het groeipunt toch aangetast is door schimmel! Probeer het groeipunt droog te houden, trek (regelmatig voorzichtig aan de beschadigde groeipunt trekken, is de beste methode, maar ook snijden, knippen of zagen kan) alle verrotte delen weg en behandel deze met (koper) fungicide (wagnerianus).

De hoeveelheid bladeren, die zich reeds aan de palm ontwikkeld hebben in het voorgaande jaar zullen zich over het algemeen ook in ontwikkeling in de groeipunt bevinden - maurelli. Dus hoe meer bladeren aan de boom, hoe meer kans dat de boom een beschadiging overleeft. Zolang er zich nog ��n gezond blad aan de boom bevindt, is er kans op overleven! En een grotere palm heeft meer kans op overleven, meer blad meer leven.

Winterharde Palmbomen? Kijk op de website

Bananenplant? Kijk op de websiteWinterharde Palmbomen? Hier vind je het

Kijk uit voor overbemesting. Mensen, die gewend waren de palm in een kuip te mesten, geef palmen in de volle grond geen extra mest! Die �ne mestgift in het voorjaar is voldoende - ensete ventricosum. Soms kunnen (pas aangeplante) palmen gele bladeren krijgen (nerven blijven soms langer groen), ze hebben dan last van ijzer of mangaangebrek (dit zijn sporenelementen, nodig voor de assimilatie) (ensete ventricosum).

Bij een lage pH (zuur) kunnen planten magnesiumgebrek krijgen, dus magnesium geven (adenium obesum informatie). In het najaar geef ik de palmen en andere tere planten nog een gift , dit zou de plant beter doen afharden, dus beter de winter door laten komen. palmbomen. In Nederland zijn toch aardig wat verschillen in klimaat.

Verder zijn slecht doorlatende grondsoorten slecht voor het houden van palmen, daar ze over het algemeen vooral 's winters droog staan, sommige zelfs heel droog! Dus let op wat de palm voor grondsoort wenst! Want hij heeft al moeite genoeg om aan te slaan. maurelli. Het duurt zeker twee tot drie jaar voordat een palm die uit zijn container (pot) gehaald is weer tot volle wasdom komt.

Er zijn zelfs mensen, die experimenteren met het in de pot planten van de boom om geen groeiachterstand te riskeren. De pot moet natuurlijk gemaakt zijn van een afbreekbaar materiaal - palmbomen. Alle vormen van winterbescherming voor palmen dienen luchtig te zijn! Plastic (noppenfolie) is niet geschikt en kunt u beter stro en rietmatten of doeken gebruiken.

Winterharde Palm? Kijk hier online

Hierdoor wordt ook het kwetsbaarste deel - - tegen regen beschermd. En een zuilvorm laat zich gemakkelijker inpakken. Een trechter op de kop over de groeispeer heen schuiven (zie ), is een handig middel. Het groeipunt blijft droog. Vaak moeten een paar bladeren bij elkaar worden gebonden om de trechter niet naar boven te laten schieten.

Let er vooral op, dat de samengevouwen bladeren goed beschermd worden en droog blijven (gebeurt dit niet zorgvuldig dan kun je beter helemaal niet beschermen). Behandel de palm direct na een vorstperiode met een schimmelwerendmiddel (fungicide). Wanneer het groeipunt door bevriezend water beschadigd wordt en/of door schimmel wordt aangetast, kan de palm afsterven. Dwergdadel palmboom.

Dek de af met een laag blad. In Zwitserland (Luzern) kwam ik twee zeer originele "Kerstverpakkingen" van Trachycarpus tegen. E�n in kuip aardig maar niet echt interessant voor degene die de Trachycarpus in de vollegrond wil kweken . Kies de meest optimale standplaats. Denk na over de mogelijkheden van uw tuin; ligging, bodemgesteldheid enz (palmboom kopen).

Navigation

Home

Latest Posts

Coax Kabel Kopen - Alle Coax Kabels

Published Oct 17, 21
5 min read