Inhoud
respecteert uw privacy We gebruiken cookies om de best mogelijke navigatie op de website te kunnen garanderen, om gepersonaliseerde aanbiedingen en services te bieden en om bezoekgegevens bij te houden ter verbetering van uw gebruikservaring. Houten tuinpoort plaatsen: werkwijze, soorten & prijzen. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.
Dag iedereen, Ook ik ga een tweedelige Bankirai poort plaatsen van 3 x 1,80 m hoog. Ik heb de bedenkingen bij zo'n poort op dit forum gelezen, maar mijn portefeuille laat weinig andere opties toe ) Het hout is alleszins overal behandeld met een goed product. En ik probeer het werk zo goed mogelijk te doen, vandaar dit bericht, zodat de kans op problemen zo klein mogelijk is.
Sommige dagen staat er daar toch een stevig windje. Het gewicht van de poortdelen vind ik nergens. De Azobé palen van 14 x14 x 300 cm en het liefst 310 cm ga ik betonneren met onderste 10 cm in de aarde zodat vocht kan draineren (cfr de hout/beton/vocht discussie op dit forum).
Ik ga voor ongeveer 70 x 70 x 100 cm kiezen. Tips/opmerkingen? In plaats van het bijgeleverde beslag, ga ik regelbaar poortbeslag kopen zodat ik eventuele toekomstige fouten a. g.v. het zich zetten van het hout, kan corrigeren. Ik kan geen ondergrondse gewapende U-fundering maken als gevolg van latere rioleringswerken en ga dus aansluitend aan het gat van de paal in een soort V-vorm graven, wel minder diep als de gaten zelf, omkisten met OSB (die ik na uitharding ga laten zitten.
Klopt? Is omkisten altijd nodig/beter of kan je ook gewoon beton in het gat doen? En dan betonneren met wapening? Ik ga met die V-vorm werken zodat fundering niet in de weg zit voor nieuwe riolering en zodat ik de krachten van de poort kan opvangen in beide posities open en toe.
Niet evident want ik moet door de gevelsteen en spouw tot in de holle bouwsteen geraken. Zal dus een zeefhuls moeten gebruikenn maar zal het dopje en kapje van de huls moeten wegsnijden om eerst door de gevelsteen te raken. Welke dikte draadstang gebruik ik best? Aan welke dikte boor ik voor? Ik las op dit forum: "boren aan dikte zeefhuls +2".
Ik hoop dat dat niet gebeurt. Ook zal het chemisch ankerproduct uit het gat van de gevelsteen geduwd worden omdat ik tot in de bouwsteen moet geraken. Tuincreaties - Tuinarchitectuur. Weet niet goed hoe ik dat kan oplossen? Enige oplossing lijkt mij om extra product aan te brengen eens de draadstang op zijn plek zit in de bouwsteen, maar dat lijkt maar een lapmiddel.
Tips? Mijn schoonvader, die ingenieur is, zegt dat die paal betonneren niet nodig is, maar enkel chemisch verankeren vertrouw ik precies niet (Tuinaanleg - Tuinbanken kopen). Zo’n poortdeel is zwaar… Jullie mening? Waar ik vooral raad bij kan gebruiken is het wapenen van de betonnen voeten. Ik heb nog betonnetten liggen en kan die op maat maken.
Ik lees op dit forum: Meestal liggen de ondernetten zo'n 3 cm boven de onderkant van uw betonplaat en zit daar dan nog 7 tot 12 cm beton boven. Bij een plaat met onder- en bovennetten, weer 3 cm beton boven het bovennet. Wapening in midden van een plaat heeft weinig functie.
Maar dat is een betonplaat. Hier gaat het om een betonvoet van een 80 cm dik en V-vorm sleuven van een 40 a 50 cm dik. Hoe wapen ik die best? Ik lees ook, Brikken zijn geen goed idee. Als je ergens barsten of breuk krijgt, zal het daar wel zijn.
Is het echt zo’n slecht plan om stenen te gebruiken om de netten op te leggen? En hoe hou ik het bovenste net op zijn plaats? Een lat boven de put leggen en het net daaraan ophangen? Iedereen die de moeite neemt om dit lijvige bericht te lezen, mee te denken rond mijn vele vragen en zijn/haar wijsheid met mij wil delen.
Je vraagt je misschien af: een tuinpoort plaatsen, is dat eigenlijk nodig? Zeker en vast! Tenminste als je belang hecht aan volgende voordelen: De poort staat in voor de van je woning: ze sluit jouw woonst af van de openbare weg. Dieven zullen je huis niet langer als makkelijk doelwit beschouwen.
Met een poort vermijd je ook inkijk van buitenaf - tuinaanleg west vlaanderen. Zo creëer je wat . Ook ongewenste bezoekers geraken niet meer tot aan je voordeur. Een poort geeft je woning ook gewoonweg meer karakter. Poorten vormen de toegang tot jouw woning en tuin en zijn dus die jouw bezoekers krijgen van je thuis.
Maar hoe weet je nu welke poort iets voor jou is? Wij loodsen je doorheen de twee belangrijkste keuzes: draaipoort of schuifpoort? hout, pvc of metaal? Keuze 1: draaipoort of schuifpoort? Een draaipoort voor de lange oprit Veel hangt af van de lengte van je oprit. Een draaipoort neemt behoorlijk wat plaats in - Tuintechnisch bureau.
Ga je voor een poort uit 1 geheel (met 1 vleugel), hou dan rekening met de draaias. Ga je voor een exemplaar met twee deuren, heb je dus maar de helft van de plaats nodig. Denk op voorhand dus goed na hoeveel parkeerplaatsen je achter de poort wil voorzien (Automatische poorten). Tip: Laat de scharnieren van je draaipoort jaarlijks smeren om te voorkomen dat ze gaat piepen of blokkeren.
Een schuifpoort voor de brede oprit Parkeer je toch liever met je wagen tot aan de poort of heb je geen al te lange oprit? Kies dan voor een schuifpoort. Dit type poort bestaat uit één stuk dat volledig openschuift in een profiel aan de zijkant van je hek. Deze constructie is dus enkel mogelijk als je perceel breed genoeg is.
Voor een poort op rails . Je hebt hier immers weinig beperkingen omdat het gewicht, in tegenstelling tot een vrijstaande poort, volledig op de rails steunt. Bij voorkeur worden de rails meteen gebetonneerd tijdens de (her)aanleg van je oprit. Plaats je alleen een poort? Dan zullen je klinkers of kasseien even uitgegraven moeten worden om een betongootje te plaatsen op de plek waar de rails moeten komen.
Meer van Kweek tent, Moestuinen, Parasol
Inhoud
Nieuwe Artikelen
Vloer Storten Van Beton Of Zandcement? Wat Is De Prijs Per M2?
Bouw Duurzaam Betonvloer Laten Storten
Schuimbetonvloer - Kosten, Dikte, Isolatiewaarde
Categorieen
Navigation
Latest Posts
Vloer Storten Van Beton Of Zandcement? Wat Is De Prijs Per M2?
Bouw Duurzaam Betonvloer Laten Storten
Schuimbetonvloer - Kosten, Dikte, Isolatiewaarde